blog_image

Bryllupsmenu - 7 centrale spørgsmål inden du bestiller

Læsetid: cirka 6 minutter

Bryllupsdagen er en af de største dage i dit liv, og derfor bør du have styr på din bryllupsmenu. 

Din bryllupsmenu er tit afgørende for det samlede resultat, og om folk går med gode eller dårlige minder.

Desværre forholder det sig sådan, at de fleste der planlægger bryllupper, ikke overvejer de forskellige mulige madvalg. I stedet kaster de sig blindt ud i tilfældige cateringløsning.

Hvis ikke du tager din bryllupsmenu seriøst, og tænker på dine gæster, vil du høste et dårligt resultat. Dine gæster vil formentligt også forlade brylluppet tidligt på aftenen.

Du fokuserer muligvis mere på de sociale aspekter under brylluppet, men maden har den unikke egenskab, at den er tæt forbundet til vores minder og selve følelsescenteret i hjernen. Forskning viser, at mennesket er bedre til at huske ting, der vækker følelser.

Mad kan vække både negative og positive følelser.

Derfor bør du overveje at tænke på dine gæster, inden du udtænker menuen på bryllupsdagen. Du ønsker vel, at folk går fra brylluppet med en masse positive minder og følelser?

Så gør dit forarbejde og søg efter gode råd til festen!

De 7 centrale spørgsmål er: 


Catering til bryllup?

På billedet er mange borde og stole, som er opstillet til et bryllup. På bordene står der glas, tallerkner og bestik.

At skulle tilberede mad til 50 mennesker på bryllupsdagen må altid frarådes. Du bør altid søge professionel hjælp (ikke fra venner og familie) når det gælder planlægningen og udførslen af maden. Heldigvis er der rigtige mange cateringfirmaer som har specialiseret sig i bryllupper.

Derfor kan du med deres assistance - flytte dit fokus og nyde dit bryllup fra start til slut. 

Første skridt på vejen, når du har fundet et muligt bud på en cateringpartner, er at stille relevante spørgsmål som kan styrke dit beslutningsgrundlag.

En restauratør kan som regel skrue en bryllupsmenu sammen som føles speciel, og fungerer for en bred gruppe af gæster. 

 

Mangler du gode bryllupsmenu forslag?

På billedet er et bord med mange tallerkner, glas og bestik. Der er dækket op til et bryllup. Der er også mad på båden, som er en bryllupsmenu.

Det er helt naturligt, at laver du de samme retter og menuer flere gange, bliver resultatet som regel uinspireret og præget af rutine.

Det gælder ikke kun for dig, men også for en køkkenchef. Mad lavet på kærlighed og begejstring smager bare bedre!

Så i stedet for at vælge en ret eller menu fra deres traditionelle plan, så bør du spørge, om de har nogen nye tiltag som de er særligt begejstrede for at lave.

En nytænkende og frisk idé kan tit betyde et gladere og mere entusiastisk køkkenhold.

 

Kan du stole på cateringfirmaets bryllupsmenu forslag?

Når du former bryllupsmenuen, bør du huske på, at cateringfirmaet (og de tilknyttede kokke) er en vigtig ressource, når du ikke er sikker på hvad der virker bedst på din bryllupsdag. At stole på cateringpartnerens forslag til menuen kan tit være en god idé.

Du skal huske på, at cateringfirmaer har en hel del erfaring at trække på, og derfor tit har gode forslag til dit bryllup.

Hvis du møder modstand på nogen af dine egne idéer til menuen, bør du ikke altid se det som noget negativt. Køkkenchefen har ofte gode bud på, hvorfor idéerne ikke vil fungere i praksis.

Og selv hvis det er muligt for dem at udfører dine idéer, kan det tit tage lidt af entusiasmen fra kokkene under madlavningen til dit bryllup.

 

Passer portionsstørrelserne?

Der er sandsynlighed for, at et fad med kød bliver præsenteret for dig under prøvesmagningen. En god ting at skrive sig bag øret er at spørge ind til, om gæsterne kan forvente de samme portionsstørrelser på bryllupsdagen. 

Det er utroligt vigtigt at du stiller dette spørgsmål, da en portionsanretning under en prøvesmagning, tit kan give et misvisende billede af hvad der serveres til selve brylluppet. 

I værste fald kan du ende med, at der er for små portionsstørrelser, og dine gæster går sultne hjem. Restauratører vil ofte stable en gennemført prøvesmagning på benene, for at imponere dig, og i sidste ende få en ny kunde. 

Derfor bør du være opmærksom på denne fare, da bryllupsdagen er en af de vigtigste dage i dit liv! Gæsterne bør derudover forlade festen med fulde maver og et par gode minder. 

 

Er det den endelige madanretning?

På billedet er en person, som er ved at anrette en ret. Der står en tallerken på bordet med mad på.

Kokkeholdet har langt mere tid til at gøre noget ud af præsentationen til prøvesmagningen til 2 mennesker end til 200.

Derfor er det vigtigt, at du spørger ind til det visuelle. Spørg ind til om alt mad under prøvesmagningen bliver præsenteret på samme måde for dine gæster til brylluppet.

 

Tilbereder i maden anderledes på bryllupsdagen?

De fleste kokke kan lave en veludført prøvesmagning, så det er vigtigt, at du spørger ind til, om maden er tilberedt på samme måde på din store dag.

Hvis den friske fisk du får serveret til prøvesmagningen, har ligget i et varmefad en time før servering under brylluppet – gør du klogt i at vide det på forhånd.

Det kan være, at det ændrer din holdning til, hvilke retter du vælger.

Dog er det ikke alle retter, som nødvendigvis smager bedre under en prøvesmagning. Det ses ofte, at maden under et bryllup, ofte har en længere forberedelsestid, og er mere gennemført.

 

Er du åben overfor at ændre A, B eller C?

Hvis der noget specifikt ved måltidet du gerne vil have ændret, bør du spørge ind til det. Selvom kokken har en god forklaring på, hvorfor han hellere vil gå med hans version, så se om i kan nå hinanden på midten.

Ofte vil kokken dog glædeligt tage imod forslag til ændringer, hvis ikke de er for komplicerede.

I sidste ende, skal et bryllup være mindeværdigt og meningsfuldt. Et lækkert bryllupsmåltid er en samarbejdsproces mellem dig, din partner og cateringpartneren. Jo mere i samarbejder – des gladere bliver du i løbet af din (lange, uforglemmelige, magiske) bryllupsdag.

 

Bryllup på budget - Hvad er prisen på bryllupsmenuen? 

På billedet er et langt bord med mange tallerkner, glas og meget mad. Maden serveres til et bryllup.

Når alt det andet er klaret og fastlagt bør du spørge ind til prisen. Og her er der ikke blot tale om prisen for et enkelt måltid, men den samlede menu. At have overblik over dine muligheder og begrænsninger afhænger altid af prisen. 

En god huskeregel, er at spørge meget specifikt ind til prisen inden du aflægger en madbestilling hos kokken. For mange mennesker bliver hurtigt forelskede i de lækre retter - og glemmer helt prisen ofte spiller en central rolle. 

Hvis du arrangere bryllup på budget, er det endnu vigtigere at du sætter dig ind i priserne. Du bør evt. strukturer dit budget i et excel-ark. Det vil give dig et nemt og overskueligt overblik over, hvad du har ressourcer til.

FIND ET CATERINGFIRMA HER

 

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-catering.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-catering.dk