blog_image

Klassisk smørrebrød – 12 opskrifter som du skal kende

Læsetid: cirka 7 minutter

Smørrebrødet er en dansk nationalspise, som danskerne er meget stolte over. Et klassisk smørrebrød findes i mange forskellige varianter, og du har derfor rig mulighed for at finde et smørrebrød til en enhver smag. 

Her finder du opskrifter på:

 

Smørrebrød med æg og rejer

På billedet er der en træbakke med 3 stykker smørrebrød med æg og rejer.

Et klassisk smørrebrød kan sagtens være et smørrebrød med æg og rejer. Det tager ikke lang tid at koge æg, og rejerne kan købes i supermarkedet. Det er da en opgave, som er nem at gå til.

Ingredienser:

  • Ristet lyst brød
  • Hjertesalatsblade 
  • Æg og rejer
  • Mayonnaise
  • Citron
  • Karse

Fremgangsmåde:

  • Kog æggene i 8 minutter så de er hårdkogte. 
  • Pil skallen af æggene og skær dem i skiver. 
  • Skyld hjertesalatsbladene.
  • Anret det lyse ristede brød med hjertesalatsblad, æg, rejer, mayonnaise, citron og strøg med karse. 

 

Så er der serveret!   

 

Smørrebrød med flæskesteg

På billedet er en række klassiske smørrebrød heriblandt fx æg og rejer, saltkød og skinke.

Du kender med garanti en lækker ret med flæskesteg og sprøde sværd. Forstil dig denne lækre ret som et klassisk smørrebrød. Hvad mere kan du ønske dig?

Hvis du ikke er helt tryg ved tilberedningen af en flæskesteg, kan du med fordel læse med her. Denne opskrift hjælper dig godt på vej, så du ender med et lækkert stykke smørrebrød med flæsesteg.

Ingredienser: 

  • Rugbrød
  • Ribbensteg eller kamsteg
  • Rødkål
  • Appelsinspringer (skær en rille fra midten af en appelsinskive og ud. Spred herefter de to flapper modsat hinanden, så der dannes to ben, som springer)

Fremgangsmåde: 

  • Salt den udvalgte stegs svær.
  • Steg stegen i en ovn på 190 grader til sværene er sprøde, og kernetemperaturen er på i hvert fald 65 grader.
  • Skær flæskestegen i skiver.
  • Anret rugbrødet med en skive flæskesteg, rødkål og pynt med appelsinspringere. 

 

Nu har du en flæskestegssandwich i en smørrebrødsudgave. God appetit!

 

Smørrebrød med saltkød

På billedet er der to stykker smørrebrød med rødløg, urter, laks og rødbeder.

Et klassisk smørrebrød med saltkød kender du sikkert som dyrelægens natmad. Dette smørebrød er opkaldt efter dyrelægen Sigurd Keilgaard, som var stamgæst hos Oscar Davidsens smørrebrødsrestaurant. Det siges, at Oscar Davidsen spiste aftensmad på restauranten hver aften. 

Ingredienser: 

  • Rugbrød
  • Leverpostej
  • Saltkød
  • Sky
  • Rødløgsringe
  • Syltede rødbeder

Fremgangsmåde:

  • Skær rødløg i ringe. 
  • Anret rugbrødet med leverpostej, saltkød, sky, rødløgsringe og syltede rødbeder. 

 

INFO: Danmarksmesteren i smørrebrød vandt konkurrencen med dyrelægens natmad, da der blev afholdt DM i år 2019.

 

Smørrebrød med skinke    

På billedet er 5 flotte smørrebrød på et sort bord og med en sort baggrund.

Et godt bud på en klassisk håndmad er helt sikkert rugbrød med skinke og italiensk salat. Med lidt ekstra kærlighed og finesse kan denne mad også kaldes for et klassisk smørrebrød.

Det er nemt at lave smørrebrød med skinke, da alle ingredienser kan købes i supermarkedet. Hvis du ønsker skinke i ekstra god kvalitet, kan du gå til en slagter.  

Ingredienser:

  • Rugbrød
  • Skinke
  • Italiensk salat
  • Brøndkarse

Fremgangsmåde: 

  • Skær skinke i skiver. 
  • Anret rugbrødet med skinkeskiver, italiensk salat og strøg med brøndkarse. 

 

Et nemt men super lækkert stykke klassisk smørrebrød, som både kan serveres til fest og i hverda-gen. 

 

Smørrebrød med spegepølse

På billedet er der 5 klassiske smørrebrød, som står på et træskærebræt. Smørrebrødene er bl.a. med spegepølse, æg, sild, syltede agurker, tomater og urter.

Spegepølse er et hit hos mange. Det gælder både i madpakken hos børnene, og hvis du hurtigt skal have et stykke rugbrød. At lave klassisk smørrebrød med et så populært stykke pålæg er en fremragende idé. Her kan både børn såvel som voksende altså være med. 

Ingredienser: 

  • Rugbrød
  • Spegepøls
  • Remoulade
  • Ristet løg
  • Agurkespringer (skær en rille fra midten af en agurkeskive og ud. Spred herefter de to flapper modsat hinanden, så der dannes to ben, som springer)

Fremgangsmåde: 

  • Anret rugbrødet med spegepølse, remoulade, ristede løg og pynt med agurkespringere. 

 

Nu har du et klassisk smørrebrød, som både kan bruges til børnenes madpakker, men også til en hurtig frokost. 

 

Smørrebrød med roastbeef

På billedet er et klassisk stykke smørebrød med roastbeef, ristede løg, syltede agurker og urter. Smørrebrødet ligger på en hvid tallerken, som ligger på et bord.

Et eksempel på et lækkert stykke kød er helt klart et stykke roastbeef. Dette saftige lidt røde stykke kød egner sig godt som pålæg, og det kan med garanti købes hos din lokale slagter. Hvis du ønsker at servere et klassisk smørrebrød med kød af god kvalitet, kan du med fordel vælge smørrebrød med roastbeef. 

Ingredienser: 

  • Rugbrød
  • Roastbeef
  • 100 g. cremefraiche 38 %
  • Citronsaft
  • Salt og peber
  • Agurkesalat
  • Friskrevet peberrod
  • Agurkespringer (skær en rille fra midten af en agurkeskive og ud. Spred herefter de to flapper modsat hinanden, så der dannes to ben, som springer)

Fremgangsmåde: 

  • Pisk cremefraiche, 1 spsk. friskrevet peberrod, 1 tsk. citronsaft, salt og peber til en luftig masse, så du får en peberrodscreme. 
  • Anret rugbrødet med skiver af roastbeef, peberrodscreme, agurkesalat, friskrevet peberrod og pynt med agurkespringere. 

 

Et lækkert stykke klassisk smørrebrød er nu klar til at blive serveret!

 

Smørrebrød med laks    

På billedet er der 6 stykker smørrebrød, som ligger på et lille træskærebræt på et bord. På smørrebrødene er der bl.a. laks, æg, tomater og avocado.

Laks er en særdeles populær spise, når det kommer til fisk. Det vil derfor være en fantastisk idé at lave et smørrebrød med laks. Et sådant smørrebrød går ligeledes under kategorien for et klassisk smørrebrød, og du vil helt sikkert ramme plet ved mange personers smagsløg.

Rimet laks er at foretrække til smørrebrødet, og du kan sagtens lave det selv. Ellers kan du sikkert finde en rimet laks i dit supermarked. 

Ingredienser: 

  • Rugbrød
  • Fersk laks uden skind
  • Salt
  • Sukker
  • Hakket enebær
  • Fennikelfrø
  • Krondild
  • Urtemayonnaise
  • Syltet dadeltomater
  • Sprøde rugbrødsflager
  • Urtemix

Fremgangsmåde: 

  • Lav rimet laks ved at tilsætte salt, sukker, hakket enebær, fennikelfrø og krondild til den ferske laks. Lad den trække med is under i køleskabet i 2 døgn.
  • Efter 2 døgn skylles urterne af laksen, og den vaccumeres og fryses ved mindst -20 grader i 24 timer. 
  • Efter 24 timer tages laksen ud fra fryseren, og den kan nu skæres i tynder skiver. 
  • Anret rugbrødet med tynde skiver rimet laks, urtemayonnaise, syltet dadeltomater, sprøde rugbrødsflager og pynt med urtemix. 

 

Bon appetit!

 

Smørrebrød med sild

På billedet er der et stykke smørrberød med sild, et med ost og et med æg og tomater. Alle smørrebrød ligger på et gråt skærebræt på et brunt træbord.

Sild er en traditionel ret til julefrokosten. Dog udspiller den gammeldags modnede sild sig også godt som et smørrebrød. Hvis du tilføjer de rigtige ingredienser, er der faktisk tale om et klassisk smørrebrød. Et smørrebrød med sild falder i god jord hos de fleste fiskeelskere. 

Ingredienser: 

  • Rugbrød
  • Gammeldags modnet sild (sild som har lagt i salt og er blevet fast i kødet)
  • Kapers
  • Løgringe
  • Dild

Fremgangsmåde:

  • Skær løg i ringe. 
  • Anret rugbrødet med sild, kapers, løgringe og strøg med dild.

 

Hvis du eller dine gæster er stor fan af fisk, kan du med fordel servere smørrebrød med sild.

 

Smørrebrød med tatar    

På billedet er der mange små klassiske smørrebrød på et sort bord.

Tatar deler i den grad vandende. Enten kan du lide tatar, eller også kan du ikke. Dette rå stykke oksekød, som er opkaldt efter det tyrkisktalende folk tatarerne, går også som et klassisk smørre-brød.  

Ingredienser: 

  • Rugbrød
  • 500 g. magert oksekød
  • 2 spsk. sennep
  • 2 spsk. hakket kapers
  • 2 spsk. hakket skalotteløg
  • 25 g. tomatpuré
  • ½ tsk. estragon
  • 2 tsk. cognac
  • Skalotteløgsringe
  • Estragonblade

Fremgangsmåde: 

  • Hak det magre oksekød i en kødhakker eller i hånden. 
  • Bland det hakkede oksekød med sennep, hakket kapers, hakket skalotteløg, estragon, cognac og tomatpuré så du får en tatar.  
  • Anret rugbrødet med tatar, skalotteløgsringe og pynt med estragonblade. 

 

Så er der serveret! 

 

Smørrebrød med hønsesalat

På billedet er der et stykke smørrebrød på et rugbrød med laks og hønsesalat pyntet med urter.

Et nemt men klassisk smørrebrød må helt klart være smørrebrød med hønsesalat. Det er et forholdsvis simpelt stykke smørrebrød, og det falder i god jord hos mange. Du kan med fordel købe en færdiglavet hønsesalat for at gøre det ekstra nemt for dig selv. 

Ingredienser: 

Ristet lyst brød
•    Hønsesalat
•    Bacon
•    Urter

Fremgangsmåde: 

  • Steg bacon. 
  • Anret det ristede lyse brød med hønsesalat, stegt bacon og pynt med urter. 

 

Nemmere bliver det ikke. Du har både sparet tid og lavet et lækkert stykke smørrebrød med hønsesalat. Det er vel win win. 

 

Smørrebrød med fiskefilet

På billedet er der et klassisk smørrebrød kaldet et stjerneskud med fiskefilet, rejer, mayonnaise og citron. Stjerneskuddet er placeret på en hvid tallerken, som står på et træbord..

Et smørrebrød med fiskefilet kender du nok som et stjerneskud. Det er et særdeles velkendt stykke klassisk smørrebrød, og det kan anrettes på en flot og indbydende måde. Ved at servere et smørrebrød med fiskefilet har du god mulighed for at gøre både voksne og børn glade. 

Ingredienser: 

  • Ristet lyst brød
  • Rødspætte
  • Rejer
  • Rød dressing
  • Syltet asparges
  • Citron
  • Dild

Fremgangsmåde: 

  • Rødspætte paneres og steges på panden med olie og smør. 
  • Anret det ristede lyse brød med en fiskefilet, rejer, rød dressing, syltet asparges, citron og strøg med dild. 

 

Et flot stykke klassisk smørrebrød er nu klar til at blive serveret til både børn og voksne. 

 

Smørrebrød med kartoffel    

På billedet er der et smørrebrød med kartoffel, rødløg og urter.

Du har sikkert prøvet at lave en kartoffelmad med rester af kartofler fra aftensmaden dagen før. Det er nemt og hurtigt, og det smager super godt.

Forestil dig denne kartoffelmad i en version som intet mindre end et klassisk smørrebrød. Her er der tænkt lidt mere over udførelsen, og der er måske tilføjet et par ekstra ingredienser for at sætte prikken over i’et. 

Ingredienser:

  • Rugbrød
  • Kartofler
  • Urtemayonnaise
  • Ristede solsikkerkerner
  • Purløg
  • Syltede løg

Fremgangsmåde:

  • Kog kartoflerne møre og skær dem herefter ud i skiver. 
  • Rist solsikkekerne på en pande og hak purløg fint. 
  • Anret rugbrødet med kartoffelskiver, urtemayonnaise, ristede solsikkekerner, purløg og syl-tede løg.

 

Nu kan du finde svaret på, om dette smørrebrød kan leve op til den gode gamle kartoffelmad. Måske er dette klassiske smørrebrød bedre? 


FIND OPSKRIFTER PÅ DESSERTER HER

 

user
Simone March 02, 2020 11:38 am
Det er virkelig nogle gode opskrifter i kommer med her! Dem skal jeg helt klart have afprøvet!:)
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-catering.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-catering.dk