Læsetid: cirka 7 minutter
Smørrebrødet er en dansk nationalspise, som danskerne er meget stolte over. Et klassisk smørrebrød findes i mange forskellige varianter, og du har derfor rig mulighed for at finde et smørrebrød til en enhver smag.
Her finder du opskrifter på:
- Smørrebrød med æg og rejer.
- Smørrebrød med flæskesteg.
- Smørrebrød med saltkød.
- Smørrebrød med skinke.
- Smørrebrød med spegepølse.
- Smørrebrød med roastbeef.
- Smørrebrød med laks.
- Smørrebrød med sild.
- Smørrebrød med tatar.
- Smørrebrød med hønsesalat.
- Smørrebrød med fiskefilet.
- Smørrebrød med kartoffel.
Smørrebrød med æg og rejer
Et klassisk smørrebrød kan sagtens være et smørrebrød med æg og rejer. Det tager ikke lang tid at koge æg, og rejerne kan købes i supermarkedet. Det er da en opgave, som er nem at gå til.
Ingredienser:
- Ristet lyst brød
- Hjertesalatsblade
- Æg og rejer
- Mayonnaise
- Citron
- Karse
Fremgangsmåde:
- Kog æggene i 8 minutter så de er hårdkogte.
- Pil skallen af æggene og skær dem i skiver.
- Skyld hjertesalatsbladene.
- Anret det lyse ristede brød med hjertesalatsblad, æg, rejer, mayonnaise, citron og strøg med karse.
Så er der serveret!
Smørrebrød med flæskesteg
Du kender med garanti en lækker ret med flæskesteg og sprøde sværd. Forstil dig denne lækre ret som et klassisk smørrebrød. Hvad mere kan du ønske dig?
Hvis du ikke er helt tryg ved tilberedningen af en flæskesteg, kan du med fordel læse med her. Denne opskrift hjælper dig godt på vej, så du ender med et lækkert stykke smørrebrød med flæsesteg.
Ingredienser:
- Rugbrød
- Ribbensteg eller kamsteg
- Rødkål
- Appelsinspringer (skær en rille fra midten af en appelsinskive og ud. Spred herefter de to flapper modsat hinanden, så der dannes to ben, som springer)
Fremgangsmåde:
- Salt den udvalgte stegs svær.
- Steg stegen i en ovn på 190 grader til sværene er sprøde, og kernetemperaturen er på i hvert fald 65 grader.
- Skær flæskestegen i skiver.
- Anret rugbrødet med en skive flæskesteg, rødkål og pynt med appelsinspringere.
Nu har du en flæskestegssandwich i en smørrebrødsudgave. God appetit!
Smørrebrød med saltkød
Et klassisk smørrebrød med saltkød kender du sikkert som dyrelægens natmad. Dette smørebrød er opkaldt efter dyrelægen Sigurd Keilgaard, som var stamgæst hos Oscar Davidsens smørrebrødsrestaurant. Det siges, at Oscar Davidsen spiste aftensmad på restauranten hver aften.
Ingredienser:
- Rugbrød
- Leverpostej
- Saltkød
- Sky
- Rødløgsringe
- Syltede rødbeder
Fremgangsmåde:
- Skær rødløg i ringe.
- Anret rugbrødet med leverpostej, saltkød, sky, rødløgsringe og syltede rødbeder.
INFO: Danmarksmesteren i smørrebrød vandt konkurrencen med dyrelægens natmad, da der blev afholdt DM i år 2019.
Smørrebrød med skinke
Et godt bud på en klassisk håndmad er helt sikkert rugbrød med skinke og italiensk salat. Med lidt ekstra kærlighed og finesse kan denne mad også kaldes for et klassisk smørrebrød.
Det er nemt at lave smørrebrød med skinke, da alle ingredienser kan købes i supermarkedet. Hvis du ønsker skinke i ekstra god kvalitet, kan du gå til en slagter.
Ingredienser:
- Rugbrød
- Skinke
- Italiensk salat
- Brøndkarse
Fremgangsmåde:
- Skær skinke i skiver.
- Anret rugbrødet med skinkeskiver, italiensk salat og strøg med brøndkarse.
Et nemt men super lækkert stykke klassisk smørrebrød, som både kan serveres til fest og i hverda-gen.
Smørrebrød med spegepølse
Spegepølse er et hit hos mange. Det gælder både i madpakken hos børnene, og hvis du hurtigt skal have et stykke rugbrød. At lave klassisk smørrebrød med et så populært stykke pålæg er en fremragende idé. Her kan både børn såvel som voksende altså være med.
Ingredienser:
- Rugbrød
- Spegepøls
- Remoulade
- Ristet løg
- Agurkespringer (skær en rille fra midten af en agurkeskive og ud. Spred herefter de to flapper modsat hinanden, så der dannes to ben, som springer)
Fremgangsmåde:
- Anret rugbrødet med spegepølse, remoulade, ristede løg og pynt med agurkespringere.
Nu har du et klassisk smørrebrød, som både kan bruges til børnenes madpakker, men også til en hurtig frokost.
Smørrebrød med roastbeef
Et eksempel på et lækkert stykke kød er helt klart et stykke roastbeef. Dette saftige lidt røde stykke kød egner sig godt som pålæg, og det kan med garanti købes hos din lokale slagter. Hvis du ønsker at servere et klassisk smørrebrød med kød af god kvalitet, kan du med fordel vælge smørrebrød med roastbeef.
Ingredienser:
- Rugbrød
- Roastbeef
- 100 g. cremefraiche 38 %
- Citronsaft
- Salt og peber
- Agurkesalat
- Friskrevet peberrod
- Agurkespringer (skær en rille fra midten af en agurkeskive og ud. Spred herefter de to flapper modsat hinanden, så der dannes to ben, som springer)
Fremgangsmåde:
- Pisk cremefraiche, 1 spsk. friskrevet peberrod, 1 tsk. citronsaft, salt og peber til en luftig masse, så du får en peberrodscreme.
- Anret rugbrødet med skiver af roastbeef, peberrodscreme, agurkesalat, friskrevet peberrod og pynt med agurkespringere.
Et lækkert stykke klassisk smørrebrød er nu klar til at blive serveret!
Smørrebrød med laks
Laks er en særdeles populær spise, når det kommer til fisk. Det vil derfor være en fantastisk idé at lave et smørrebrød med laks. Et sådant smørrebrød går ligeledes under kategorien for et klassisk smørrebrød, og du vil helt sikkert ramme plet ved mange personers smagsløg.
Rimet laks er at foretrække til smørrebrødet, og du kan sagtens lave det selv. Ellers kan du sikkert finde en rimet laks i dit supermarked.
Ingredienser:
- Rugbrød
- Fersk laks uden skind
- Salt
- Sukker
- Hakket enebær
- Fennikelfrø
- Krondild
- Urtemayonnaise
- Syltet dadeltomater
- Sprøde rugbrødsflager
- Urtemix
Fremgangsmåde:
- Lav rimet laks ved at tilsætte salt, sukker, hakket enebær, fennikelfrø og krondild til den ferske laks. Lad den trække med is under i køleskabet i 2 døgn.
- Efter 2 døgn skylles urterne af laksen, og den vaccumeres og fryses ved mindst -20 grader i 24 timer.
- Efter 24 timer tages laksen ud fra fryseren, og den kan nu skæres i tynder skiver.
- Anret rugbrødet med tynde skiver rimet laks, urtemayonnaise, syltet dadeltomater, sprøde rugbrødsflager og pynt med urtemix.
Bon appetit!
Smørrebrød med sild
Sild er en traditionel ret til julefrokosten. Dog udspiller den gammeldags modnede sild sig også godt som et smørrebrød. Hvis du tilføjer de rigtige ingredienser, er der faktisk tale om et klassisk smørrebrød. Et smørrebrød med sild falder i god jord hos de fleste fiskeelskere.
Ingredienser:
- Rugbrød
- Gammeldags modnet sild (sild som har lagt i salt og er blevet fast i kødet)
- Kapers
- Løgringe
- Dild
Fremgangsmåde:
- Skær løg i ringe.
- Anret rugbrødet med sild, kapers, løgringe og strøg med dild.
Hvis du eller dine gæster er stor fan af fisk, kan du med fordel servere smørrebrød med sild.
Smørrebrød med tatar
Tatar deler i den grad vandende. Enten kan du lide tatar, eller også kan du ikke. Dette rå stykke oksekød, som er opkaldt efter det tyrkisktalende folk tatarerne, går også som et klassisk smørre-brød.
Ingredienser:
- Rugbrød
- 500 g. magert oksekød
- 2 spsk. sennep
- 2 spsk. hakket kapers
- 2 spsk. hakket skalotteløg
- 25 g. tomatpuré
- ½ tsk. estragon
- 2 tsk. cognac
- Skalotteløgsringe
- Estragonblade
Fremgangsmåde:
- Hak det magre oksekød i en kødhakker eller i hånden.
- Bland det hakkede oksekød med sennep, hakket kapers, hakket skalotteløg, estragon, cognac og tomatpuré så du får en tatar.
- Anret rugbrødet med tatar, skalotteløgsringe og pynt med estragonblade.
Så er der serveret!
Smørrebrød med hønsesalat
Et nemt men klassisk smørrebrød må helt klart være smørrebrød med hønsesalat. Det er et forholdsvis simpelt stykke smørrebrød, og det falder i god jord hos mange. Du kan med fordel købe en færdiglavet hønsesalat for at gøre det ekstra nemt for dig selv.
Ingredienser:
Ristet lyst brød
• Hønsesalat
• Bacon
• Urter
Fremgangsmåde:
- Steg bacon.
- Anret det ristede lyse brød med hønsesalat, stegt bacon og pynt med urter.
Nemmere bliver det ikke. Du har både sparet tid og lavet et lækkert stykke smørrebrød med hønsesalat. Det er vel win win.
Smørrebrød med fiskefilet
Et smørrebrød med fiskefilet kender du nok som et stjerneskud. Det er et særdeles velkendt stykke klassisk smørrebrød, og det kan anrettes på en flot og indbydende måde. Ved at servere et smørrebrød med fiskefilet har du god mulighed for at gøre både voksne og børn glade.
Ingredienser:
- Ristet lyst brød
- Rødspætte
- Rejer
- Rød dressing
- Syltet asparges
- Citron
- Dild
Fremgangsmåde:
- Rødspætte paneres og steges på panden med olie og smør.
- Anret det ristede lyse brød med en fiskefilet, rejer, rød dressing, syltet asparges, citron og strøg med dild.
Et flot stykke klassisk smørrebrød er nu klar til at blive serveret til både børn og voksne.
Smørrebrød med kartoffel
Du har sikkert prøvet at lave en kartoffelmad med rester af kartofler fra aftensmaden dagen før. Det er nemt og hurtigt, og det smager super godt.
Forestil dig denne kartoffelmad i en version som intet mindre end et klassisk smørrebrød. Her er der tænkt lidt mere over udførelsen, og der er måske tilføjet et par ekstra ingredienser for at sætte prikken over i’et.
Ingredienser:
- Rugbrød
- Kartofler
- Urtemayonnaise
- Ristede solsikkerkerner
- Purløg
- Syltede løg
Fremgangsmåde:
- Kog kartoflerne møre og skær dem herefter ud i skiver.
- Rist solsikkekerne på en pande og hak purløg fint.
- Anret rugbrødet med kartoffelskiver, urtemayonnaise, ristede solsikkekerner, purløg og syl-tede løg.
Nu kan du finde svaret på, om dette smørrebrød kan leve op til den gode gamle kartoffelmad. Måske er dette klassiske smørrebrød bedre?
FIND OPSKRIFTER PÅ DESSERTER HER