blog_image

Mad til brylluppet - De 10 vigtigste overvejelser

Læsetid: cirka 6 minutter

Kjolen, blomsterne og kirken – det er alle vigtige ting at forholde sig til, når du planlægger dit bryllup, men hvad med mad til bryllupet? Hvis du er en vaskeægte madelsker, er det helt store spørgsmål dog, hvad i skal spise på den store dag.

En af de helt store drømme er nemlig at finde det perfekte cateringfirma, som kan sørge for en uovertræffelig madoplevelse, sørger for al den service der behøves, og er åben overfor de mindste rettelser fra brudeparret.

Det kan dog være en jungle at finde rundt i, hvem der er det helt rigtige valg, og som kan opfylde dine specifikke behov på dagen. For hvordan ved du egentlig, hvad du har brug for, hvis du aldrig har planlagt at bryllup før?

Det er vigtigt at du danner dig et overblik over alle de ting du skal huske på din store dag. Stil altid spørgsmål til cateringfirmaet, inden du bestiller mad til bryllup! 

Maden er ofte den vigtigste overvejelse til dit bryllup, og derfor er det helt afgørende at du stiller spørgsmål til en kommende cateringpartner. Der er en lang række aspekter, du bør være klar over, som får bryllupsmiddagen fra middelmådig til fantastisk. 

Vi har defor samlet en række spørgsmål som vil gøre livet lidt nemmere for dig inden bryllupsdagen. De spørgsmål som du vil blive præsenteret for, kan bruges som en slags huskeliste inden brylluppet. 

Kan du med lethed i stemmen, besvarer spørgsmålene, har du garanteret en bedre forståelse af, hvad et cateringfirma kan bidrage med på bryllupsdagen. 

De 10 vigtigste overvejelser er: 

 

Bør du vælge buffet til brylluppet? 

På billedet er en buffet til et bryllup med meget mad. Maden står på et bord udenfor.

Når det kommer til maden under dit bryllup, bør du først og fremmest have styr på, under hvilken form du ønsker den serveret. Valget vil typisk falde på enten buffet, á la carte eller en blanding af begge former. 

Du bør spørge en mulig cateringpartner om, hvad de udfører bedst. Har de stor erfaring med at udføre buffeter, og det samtidigt er dit ønske, er det tit et rigtig godt match. 

En god hovedregel er at graden af formalitet afhænger af serveringsformen. Mens a la carte er meget formelt, udspiller buffeten sig som mindre formel. Derfor er buffeten muligvis det forkerte valg, hvis du ønsker et meget formelt bryllup. 

 

Hvilke serviceydelser er inkluderet?

Når du kigger på og vurderer de mange forskellige cateringfirmaer, er det afgørende, at du sætter dig ind i alle de ydelser du får for pengene. Udover maden, hvilke serviceydelser betaler du for?

Ydelser som vinudskænkning og fadserverede appetitvækkere er små dele af en større helhed. Serviceydelserne kan, og vil, bidrage til det samlede indtryk af bryllupsmiddagen.


Hvilke serviceydelser er ikke inkluderet?

På billedet er en tjener, som serverer en tallerken med mad.

Det er helt centralt, at du kigger på hvilke serviceydelser du betaler for. Ligeså vigtigt er det, at du ved, hvad du ikke får med af ydelser i den aftalte pris.

Forskellige ydelser som udskæring og servering af kage, udskænkning af champagne, kaffe-service og hjælp til opsætning og afrydning – er ikke nødvendigvis inkluderet!

Det er derfor vigtigt, inden du mødes med cateringfirmaet, at du forventningsafstemmer, og klarlægger, hvilke ydelser du mener vil gøre dit bryllup helt unikt.

Måske ønsker du champagne udskænkning? Og måske vil du hellere have en række små desserter i stedet for en stor og flot kage? Under alle omstændigheder, er det ligegyldigt, hvis cateringpartneren ikke inkluderer de ydelser.

At have en forståelse for hvad den samlede pris inkluderer af ydelser hjælper dig også med at sammenligne forskellige cateringfirmaer.

Hvis du ønsker at tilføje ydelser som kageudskæring og kaffe-service til den samlede pris, kan det være at den billigste cateringpartner, ender med at være på samme prisniveau som den dyreste. Det skaber tryghed at holde flere tilbud op mod hinanden.


Hvor finder du dine ingredienser?

Inden du mødes med en potentiel cateringpartner, bør du beslutte, om du er villig til at betale ekstra for dyre ingredienser.

Lokale og sæsonvarer er ikke nødvendigvis dyre, men cateringfirmaer som gør en dyd ud af at finde de bedste ingredienser, tager som regel også lidt mere for det. Er det vigtigt for dig?

Hvis ja – spørg om det.

Cateringpartnerens tilbagemelding burde give dig svar på, om den ekstra pris er det hele værd.


Hvad er tjener-til-gæst ratioen?

Det er tit en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvor mange tjenere der er brug for, i forhold til hvor mange gæster der deltager. Det skal også siges at disse tal typisk ikke medregner bartendere, kokke eller chefkokke.

Tip: en god tommelfingerregel er at have en á la carte tjener pr. 12-15 gæster, og 1 buffet tjener pr. 18-25 gæster.

Dog skal du ikke afskrive cateringfirmaer, som har et andet bud på en tjener-til-gæst ratio. Det afhænger også af flere faktorer, som kompleksiteten af brylluppet og hvor mange ydelser du får oveni.

Måske ønsker du tallerknerne ryddet fra bordet i en fart?

Hvis du planlægger mad til bryllup ud fra et stramt budget, bør du overveje, om det er tilstrækkeligt med en billigere cateringpartner – som bruger færre tjenere.


Hvordan er madanretningen og tilberedelsen?

På billedet er der mange tjenere, som serverer tallerkner med mad.

Bliver maden tilberedt i deres køkken og medbragt til dine lokaler, eller bliver den tilberedt i køkkenet ved brylluppet lige før servering? Igen handler det om pris, og om du holder dit bryllup på budget.

Har du et stramt budget, vil du formentlig foretrække at få maden leveret i varmeholdige bokse, og derved sparer en god sjat penge.

Dog kommer det også meget an på, hvilke madvarer der er tale om – så tag det med i din vurdering.

Noget mad til brylluper er bare mere lækkert - lige efter tilberedning! 

 

Laver dit cateringfirma dessert til bryllupper?

På billedet er en buffet til et bryllup, og maden på buffeten er kager og frugt.

Endnu et vigtigt spørgsmål du bør stille en mulig restaurationspartner, er om desserten er inkluderet i den samlede bryllupsmenu. Du bør altid have en klar opfattelse af prissætningen til brylluppet, så du ikke oplever nogen ubehagelige overraskelser. 

Et grundigt planlagt budget bør være en af dine vigtigste prioriteter! Derudover bør en mulig cateringpartner være klar i spyttet, når det gælder priserne, og hvad de inkluderer. 


Hvem sørger for lejningen af bryllupslokaler?

Inden mødet med et cateringselskab, bør du sætte dig ind i, hvad bryllupslokalerne indeholder – såsom borde, stole, barredskaber og varmeapparater. Derudover er det en god idé at spørge ind til, om cateringen evt. klarer udlejningen. Det kan nemlig nogengange være inkluderet i en samlet ydelse.

Nogen cateringfirmaer har allerede lokaler til rådighed, som du kan få med i en samlet ydelse. Det kan ofte være et billigere alternativ, og gør at du kan fokusere 100% på alle de sjove ting ved brylluppet.

 

Hvor mange bryllupper har firmaet håndteret før?

Et cateringselskab som er helt nye i bryllups-branchen, er ikke nødvendigvis en kæmpe ulempe. Ofte kan de give noget frisk energi og innovation, som du ikke finder hos de mere garvede cateringfirmaer.

De er ofte også væsentligt billigere!

Som udgangspunkt er det et rigtigt godt spørgsmål at stille, da det giver dig et billede af, hvad du kan forvente. Catering til bryllupper er meget anderledes end at lave fantastiske måltider under en mere traditionel restaurant opsætning. 

 

Hvor mange events skal firmaet servicere på din store dag?

På billedet er et brudepar, som skærer i en bryllupskage.

Jo færre events cateringpartneren står for på selve dagen, jo mere personlig og nærværende vil servicen også være for dig og din partner på dagen.

Et andet spørgsmål du kan stille, er hvorvidt, den bemanding du møder til en prøvesmagning, også vil være der på bryllupsdagen.

Disse samlede spørgsmål vil være en rigtig god start på et vellykket bryllup

FIND ET CATERINGFIRMA HER

 

user
Magrete January 30, 2020 11:22 am
Super spændene blog, hjalp mig personligt rigtig meget til mit eget bryllup.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-catering.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-catering.dk