blog_image

Nem og hurtig dessert – 5 opskrifter til den søde tand

Læsetid: cirka 7 minutter

Hvad er bedre end en nem og hurtig dessert, som smager fantastisk? Det må næsten være at spise den.

Du ved sikkert, hvor stressende det kan være at holde et arrangement. Hvad end det er fødselsdag, konfirmation eller noget helt tredje. Der skal laves en masse mad, og der skal også gerne være en dessert til kaffen.

Frygt ej – der er hjælp at hente lige hér. Du får nemlig hele 5 opskrifter på nemme og hurtige desserter, som du med garanti selv kan lave. Du kan også få inspiration til desserter, som du kan få leveret af det cateringfirma, som passer lige præcis til dig. HELT uden at røre en finger.

De nemme og hurtige desserter er: 

 

Hjemmelavet rødgrød

På billedet er en rødgrød i en gennemsigtig skål på et bord. Hvis man vil lave en nem og hurtig dessert, kan man lave hjemmelavet rødgrød med fløde.

Du kender sikkert den danske nationalret rødgrød med fløde, som matcher Dannebrogs røde og hvide farver. Du har måske endda prøvet at få en turist til at sige ordene.

Med denne dessert har du både mulighed for at opmuntre de yngre og de ældre, og det er desuden også en nem og hurtig dessert. I gamle dage blev rødgrød med fløde lavet af rødvin og rismel, men med tiden blev ingredienserne lavet om til røde bær og pisket fløde.

Ingredienser

Til rødgrød med fløde til 4 personer skal du bruge:

  • 500 g. bær (Du kan både bruge frosne og friske røde bær, eller du kan vælge at blande flere slags)
  • 1 dl. vand
  • 150 g. sukker
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 5 spsk. koldt vand
  • 1 spsk. sukker
  • Piskefløde som tilbehør

Fremgangsmåde

  • Start med at skylde alle bær.
  • Fjern herefter stilke og andet.
  • Kom bærrene i en gryde og sæt gryden over ved svag varme. Lad bærrene koge i 3-4 minutter.
  • Rør kartoffelmelet op i det kolde vand.
  • Tag gryden med bærrene af blusset og tilsæt kartoffelmelsblandingen under omrøring.

Nu er du klar til at servere den afkølede grød. Kom blot grøden i den ønskede serveringsskål og hæld iskold piskefløde over.

 

Dessert pandekager med is

På billedet er to dessert pandekager med is og bær, hvilket er en meget nem og hurtig dessert. Desserten ligger på en hvid tallerken.

Det er med garanti børnenes favorit, og så længe børnene er glade, er alting godt. For børnenes skyld bør du nok lave denne dessert med vanilje- eller chokoladeis, da børn kan have tendens til at være lidt kræsne.

Står du i stedet og skal lave en nem og hurtig dessert til et voksen selskab, kan du give retten et voksent twist med dit valg af is. Her er det dog vigtigt, at du passer på, da folk ofte har meget forskellige smag i is. Kaffe og lakrids er eksempler på smagsvarianter, som bestemt deler vandende.  

Ingredienser

Til pandekager med is til 4 personer skal du bruge:

  • 150 g. hvedemel
  • 3 æg
  • 60 g. smør
  • 4,5 dl. mælk
  • 1 tsk. salt
  • Valgfri is som tilbehør

Fremgangsmåde

  • Pisk mel og æg sammen til en jævn blanding uden klumper.
  • Smelt smørret og tilføj det til blandingen.
  • Tilsæt mælk og salt til blandingen og pisk derefter dejen sammen.
  • Hvis du har tid, kan du lade dejen hvile i en halv time.
  • Steg herefter pandekagerne på en pande med høj varme indtil de er gyldne på begge sider.

Når du har lavet pandekagerne, kan de serveres med den valgfrie is.

OBS: Vær’ kreativ med serveringen – pandekager behøver ikke altid rulles sammen som en pølse.

 

Cheesecake i glas

På billedet er en flot cheesecake i glas, som står på et træbord ved siden af en ske. Cheesecake er en nem dessert, og denne dessert er lavet med hindbær, fløde, hytteost og knuste kiks.

En cheesecake i glas er både fin at se på og nem at transportere. Desserten er velafbalanceret i mængden af forskellige ingredienser, og den kan med fordel anrettes i glas i mellemstørrelse.

I gamle dage blev cheesecaken betragtet som en energikilde til de olympiske atleter, og særligt græske brudepar brugte desserten som bryllupskage. I dag er vores syn på kagen dog anderledes, og vi betragter den blandt andet som en nem og hurtig dessert.

Ingredienser

Til cheesecake i glas til 6 personer skal du bruge:

  • 100 g. Digestive kiks
  • 50 g. smør
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 250 g. flødeost
  • 4 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1,5 spsk. citronsaft
  • 200 g. valgfrie bær
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. sukker
  • Valgfri pynt som f.eks. revet chokolade eller bær

Fremgangsmåde

  • Knus Digestive kiksene til krummer i en frysepose.
  • Smelt smørret i en gryde, køl det af og kom det i fryseposen til de knuste kiks.
  • Fordel kikseblandingen i dine udvalgte glas og pres blandingen ned i bunden.
  • Pisk fløden til flødeskum i en skål for sig selv.
  • Bland flødeost, flormelis, vaniljesukker og citronsaft i en skål for sig selv.
  • Vend herefter flødeskummen forsigtigt i osteblandingen.
  • Fordel den samlede osteblanding i dine glas.
  • Sæt glassene i køleskabet indtil du har toppingen klar.
  • Tilsæt bær, vand og sukker i en gryde og sæt i kog. Blandingen skal koge, indtil de store stykker bær er udjævnet til en ensartet blanding.
  • Når bærblandingen er afkølet, fordeles den i glassene oven på osteblandingen.
  • Pynt til sidst med valgfrit pynt. Det kunne f.eks. være revet chokolade eller bær.
  • Stil derefter på køl indtil servering.

En cheesecake i glas kan med fordel laves dagen før, så du bare skal tage den ud af køleskabet, når du vil servere den. Det er både godt for dig og din tid, men samtidig vil det også være en god mulighed for et cateringfirma at have anrettet desserten på forhånd.

 

Hvordan laver du chokolademousse?

På billedet er en chokolademousse i et gennemsigtigt glas, som står på en blå og hvid dug på et træbord. Desserten er lavet med fløde og chokolade, og ved siden af ligger der en ske.

Den gode gamle chokolademousse er et hit, når det kommer til en nem og hurtig dessert.

Der findes garanteret mange forskellige opskrifter, men lige netop denne opskrift er nem og overskuelig. Desuden så smager den, lige som en chokolademousse skal. Du kan med fordel anrette desserten i glas i mellemstørrelse, da det gør den både fin og transportabel.

Ingredienser

Til chokolademousse til 4 personer skal du bruge:

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 80 g. mørk chokolade
  • 45 g. sukker
  • 3 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  • Start med at piske æggeblommer og sukker hvide.
  • Smelt chokoladen i et vandbad og kom den i den hvide blanding.
  • Pisk fløden til skum og vend forsigtigt chokoladeblandingen i.  
  • Fordel chokolademoussen i serveringsglas og stil på køl indtil servering.

Så nemt kan det gøres. Nu er du færdig med en lækker dessert, som er klar til at blive serveret. Det eneste du skal gøre er at vente på, at det bliver tid til dessert.

 

Sommerdessert med rabarber

På billedet er otte bundter rabarber med grøn stilk, som kan bruges til en sommerdessert med rabarber. En nem og hurtig dessert med rabarber kan være rabarbertrifli.

Rabarbertrifli er en perfekt, nem og hurtig dessert, som kan pifte enhver forårs- eller sommeraften op.

Desserten stammer fra Italien og giver den lækreste smage af sæsonernes bedste råvare – nemlig rabarber. Hvis du har 4 glas i mellemstørrelse, kan du bruge dem til at anrettet desserten lag fo lag. 

Ingredienser

Til rabarbertrifli til 4 personer skal du bruge:

  • 0,5 dl. vand
  • 1 dl. sukker
  • 400 g. rabarber
  • 2 tsk. kartoffelmel
  • 1 lille spsk. vand
  • 50 g. hakkede mandler uden den brune skal
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • 0,25 l. piskefløde
  • 200 g. makroner

Fremgangsmåde

  • Tilsæt vand og sukker i en gryde og kog op.
  • Tilsæt rabarberne i blandingen og kog ved svag varme indtil rabarberne er møre.
  • Rør kartoffelmel og vand til en jævn blanding i en skål for sig selv.
  • Når rabarberne er møre og taget af varmen, røres kartoffelmelsjævningen i.
  • Tilsæt de hakkede mandler til blandingen og lad den køl af.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en tyk og luftig blanding.
  • Pisk fløden til flødeskum i en skål for sig selv og vend derefter skummen sammen med æggeblandingen.
  • Fordel rabarberblanding, cremeblanding og makroner lagvis i glassene. Pynt med lidt knuste makroner på toppen og stil på køl indtil servering.

Nu kan du toppe en varm sommeraften med en lækker rabarbertrifli. Rabarber er et pragteksemplar på en råvare, som er i sæson om sommeren.

 

Nu er du helt sikkert blevet klogere på en nem og hurtig dessert

Nu har du fået 5 opskrifter på desserter, og du har måske endda prøvet at lave en eller to af dem. At prøve opskriften på en nem og hurtig dessert af derhjemme kan være nemt nok, men når du først skal lave dessert til et større arrangement, er det en helt anden sag.

Hvis du har mod på at lave alt selv, er det super sejt. Foretrækker du i stedet at få leveret desserten til døren, kan du vælge catering. Ved at bestille et cateringfirma kan du tilføje en række kriterier, som passer til lige netop dit næste arrangement.

Mulighederne er mange, men valget er dit.

FIND DIT CATERINGFIRMA NU

 

user
Grete February 04, 2020 09:47 am
Gode opskrifter! Jeg prøvede at lave chokolademoussen, og den var nem og lækker.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-catering.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-catering.dk