Grøntsager i sæson

Madvarer i sæson - derfor bør du spise efter sæson

Er du på udkig efter grøntsager i sæson? Efterårssæsonen er i gang, og ligesom at vi skifter vores garderobe afhængigt af sæsonen, ligeså bør råvarerne skiftes ud. Det kan ofte – ligesom med sæsonbestemt tøj – være svært at anskueliggøre, hvilke råvarer der passer til hvilken sæson. Og hvilke gode egenskaber råvarerne kendetegnes ved. Men vigtigst af alt, hvorfor i det hele taget spise efter sæson?

Frygt ej – her vil du blive hjulpet på vej.

Råvarer indenfor sæson er friskere, mere smagfulde og nærende end mad som spises udenfor sæsonen.

I stedet for at se på råvarer som noget der kommer fra det lokale supermarked, bør du i stedet ændre din opfattelse, og betragte dem ud fra hvad de egentlig er – en ressource fra jorden. Der er en simpel glæde ved at opdage og smage på frugt og grøntsager, som naturen har designet til din specifikke tidsmæssige og geografiske lokalitet. Derfor er det meget smart at have styr på de aktuelle grøntsager i sæson. 

Ifølge en lang række forskere og sundhedseksperter bør du spise efter naturens cykler, og kun spise mad som er groet indenfor den periode, hvor du spiser den. At spise sæsonmæssigt er ikke kun bedre for dit helbred, det fremmer også en balance med jordens ressourcer og dens livsformer.

Sæsonskiftet er dermed en kilde til naturlig mangfoldighed, som du bør omfavne snarere end bekæmpe.

Vælger du at spise dine råvarer udenfor deres respektive sæson må du samtidig finde dig i, at maden ofte er fyldt med pesticider og konserveringsmidler, for at bevarer dens friske udseende. Ved derimod at fravælge førnævnte, og i stedet vælge økologiske råvarer indenfor sæson, er du garanteret en række positive egenskaber.

 

Spis efter sæson - de 6 vigtigste fordele:

En animeret cirkel af fire pile der hver illustrerer en årstid

  • Du sparer en masse penge
  • Du bevarer i høj grad miljøet
  • Du vælger den sundeste mad 
  • Du bruger mere tid i køkkenet 
  • Du understøtter lokale landmænd
  • Din diæt bliver meget mere nuanceret
  • Du vælger den mest velsmagende mad

 

Der er specifikke sæsoner, hvor bær er i sæson, og  ligeledes hvor grøntsager er i sæson. Ved at spise efter sæson opnår du altså rigtige mange fordele. Det gælder bare om at gå på jagti de rigtige sæsoner. 

 

Altom-catering.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-catering.dk