Valg af cateringfirma

Sådan skal du tænke, inden du vælger et cateringfirma

Valg af cateringfima, er en af de vigste beslutning, når man skal have mad udefra. Den bedste cateringoplevelse kendetegnes ved, at restauratøren som leverer ydelsen, har styr på alt hvad catering indebærer. Du skal huske, at selvom restauratøren arbejder på dit bryllup, virksomhedsevent, fødselsdag eller noget helt fjerde, så består deres arbejde af mere end blot at tilberede mad og servere drikkevarer.

Det handler i lige så høj grad om at udtænke menuer, shoppe ingredienser ind, servere maden og rydde op når arrangementet slutter. Derfor er kravene ret høje, til den succesfulde cateringoplevelse.

Det er i din bedste interesse, at sætte dig ind i hvilken restauratør der i højest grad opfylder dine behov. Når det handler om dit arrangement, er det nemlig altafgørende, at du får en god oplevelse.

Fantastisk catering kan redde et arrangement som er på hælene – hvorimod dårligt udført catering med garanti, vil sende folk hjem med et dårligt minde om arrangementet. Derfor skal du gøre dig et par tanker om, hvordan dit arrangement skal udføres, og hvad det skal indeholde. Du kan også gøre dig nogle overvejelser om, hvad du selv plejer at forvente som gæst. Det kan som oftest give noget værdifuldt perspektiv. 

Tip: De fleste af dine gæster – vil formentligt i højere grad huske kvaliteten, smagen og udseendet af maden fremfor indretningen eller underholdningen.

Herunder finder du et par samlede råd, som kan styrke dit valg af cateingfirma, inden du vælger din fremtidige catering-partner. 

 

Inden du skal bestille catering – vær specifik!

Inden du skal til, at bestille catering til dit arrangement, er det afgørende, at du er specifik omkring dine behov og forventninger. Cateringvirksomheder tilbyder varierede menuer i forskellige prisniveauer. Derfor kan det være svært at træffe det definitive valg.

Disse retningslinjer skal du specificere, inden du træffer dit valg af cateringfirma: 

  1. Typen af begivenhed   
  2. Den mad du gerne vil have serveret for dig og dine gæster 
  3. Dine forventninger til menuen og tjenesten

 

Buffet eller á la carte?

Inden du definitivt beslutter dig for, hvilken restauratør som skal opfylde dine behov, bør du overveje, hvilken restaurationsform som passer til dit selskab. En god ting at huske er, at formaliteten i et arrangement, i høj grad kan være indikator for, hvilken restaurationsform du vælger.

En god huskeregel at skrive sig bag øret er at holde de mere formelle begivenheder til á la carte. Det er helt naturligt, at dine gæster vil forvente á la carte-servering, hvis det samtidig forventes, at de ankommer i jakkesæt, slips og aftenkjoler.

Den eneste undtagelse til denne regel er, at der til nogle bryllupper sigtes efter en mere uformel reception. Ellers er det vigtigt, at du altid tænker en ekstra gang over, om du bør bede dine velklædte gæster, navigerer rundt i en tætpakket buffet-kø.

En anden fordel er, at dine gæster får mulighed for at spise deres retter samtidig, hvilket giver en mere koordineret oplevelse. At få sin mad serveret, eliminere en masse spildetid, som kunne være brugt på taler under middagen.

Tip: Generelt giver á la carte en mere strømlinet og ensartet oplevelse for dine gæster.

Omvendt er buffeten et naturligt valg under de lidt mere uformelle sociale sammenkomster. Fødselsdage kan sommetider være det bedste match for buffeten, da fokus er flyttet lidt væk fra tiden og servicen.

Derudover, kan du som vært, vælge mere end blot to hovedretter, og derved fremme, at alle gæster får deres ønsker opfyldt. Buffeten fungerer også rigtig godt ved stående receptioner, hvor maden ikke behøver at være omdrejningspunktet.

Den største fordel ved at vælge buffet, må være, at det er dét bedste alternativ hvis du har lagt et stramt budget du skal overholde. Buffetordningen er som oftest, medmindre dine gæster spiser meget mere end gennemsnittet, det billigste valg. Det er desuden god kutyme, ikke at løbe tør for noget i en buffet. Derfor, bør du ikke spare på kvantiteten!

Bemærk: Du kan som vært tage lidt flere ”chancer” under en buffetordning, da dine gæster har mere fleksibilitet i forhold til valg af retterne.

 

kom godt i gang

 

Buffet - de støreste fordele

Person tager mad fra lækker buffet med stor skeMange fade med forskelligt mad i en buffet, og folk der tager maden med skeerBuffet sat op i skåle og på tallerkener med personer der tager mad derfra

  • Dine gæster kan have specielle behov
  • Du har mulighed for at undgå madspild
  • Dine gæster styrer selv deres portioner
  • Buffeten er ofte et langt billigere alternativ
  • Buffet fremmer i højere grad socialisering
  • Fleksibilitet i forhold til dine gæsters madvalg
  • Buffeten er passende til de uformelle events

 

A la carte - de største fordele

Tjener i sort vest holder anrettet tallerken med en stegt fiskKok i sort kokketrøje anretter mad på en hvid tallerkenFire flot anrettede tallerkener med hver deres ret set ovenfra

  • Dine gæster får en mere traditionel restaurant-oplevelse
  • Dine gæster vil nyde godt af, at kunne vælge alt på menukortet
  • Du skal ofte ikke betale for de retter dine gæster ikke bestiller
  • Dine gæster bliver serveret og skal ikke flokkes om en buffet
  • ”Mindre mad – udført bedre” er en udbredt holdning til á la carte
  • Dine gæster vil nyde den ekstra opmærksomhed fra tjenerne
  • Din gæst har mere frihed til at tilpasse maden efter eget ønske
  • Á la carte har, i følge mange gæster, et lidt mere eksklusivt ry
  • Fun fact: á la carte er en fransk frase som betyder ”efter spisesedlen”

 

Blanding af buffet og á la carte?

Sommetider, har du mulighed for at tilpasse servicemønsteret således, at dine gæster opnår fordele ved både buffet og á la carte.

Afhængig af den individuelle restauratør, er der i nogle tilfælde mulighed for at lave en 50/50 løsning. En mulighed kunne f.eks. være, at servere salater og desserter i á la carte-manér, og bruge buffet-løsningen til de lidt tungere retter. Dette reducerer mængden af mad der skal transporteres på tværs af selskabet, samtidig med, at det sikrer en konsistent starttid for måltidet, da salaterne vil stå klar til gæsterne på forhånd. 

Bemærk: Succeskritirierne for en gruppe af gæster, behøver ikke nødvendigvis gælde for en anden gruppe. Du bør altid vise hensyn til dine gæsters præferencer og behov, på denne måde laver du det helt rigtige valg af cateringfirma.  

 

FIND DIT CATERINGFIRMA

 

Altom-catering.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-catering.dk